Está aqui

Nederlands

Wat is Movimento Liberal Social (MLS)?

Movimento Liberal Social werd officieel opgericht in 2005, na drie jaar van eerdere contacten tussen Individuele Leden van LYMEC. Het doel van MLS is het bevorderen van Liberalisme in Portugal. De beweging is een politiek platform van mensen die geloven dat de traditionele kloof in de Portugese politiek, tussen een moreel redelijk progressief maar economisch socialistisch Links en een economisch redelijk liberaal maar moreel conservatief Rechts, weinig zin heeft. Wij geloven in een integraal Liberaal project voor Portugal.

MLS is niet aan enige partij in het land verbonden; niettemin staan onze leden logischerwijs dichtbij de European Liberal Democrat and Reform Party (ELDR, die niet door enige nationale partij vertegenwoordigd is in Portugal). Sommige van onze leden zijn Individuele Leden van LYMEC, de Europese Liberale Jongerenorganisatie. MLS is de enige organisatie in Portugal die institutionele banden heeft met de Liberale wereld: MLS is waarnemend lid van IFLRY en een volwaardig lid van het European Liberal Forum, de federatie van Europese Liberale denktanks, onderdeel van ELDR.

Hieronder heb je een idee van waar MLS staat in het Political Compass.

In een notendop, MLS staat voor:
● De morele soevereiniteit van het individu;
● Een eerlijke samenleving, gebaseerd op persoonlijke verdienste;
● Gelijkheid voor de wet, en het recht om anders te zijn;
● Een kleine staat die zowel het Individu als de samenleving verdedigt, evenals privébezit, gerechtigheid, basisgezondheidszorg en sociale zekerheid, goed onderwijs, cultureel en natuurlijk erfgoed;
● Een markteconomie met de Staat als toezichthouder;
● Internationale samenwerking en instituties die zich inzetten voor vrij verkeer van mensen, kapitaal en goederen, en het recht van ieder volk op zelfbeschikking.

Vragen, commentaar, meer informatie?

MLS staat altijd open voor meer internationale samenwerking. Tot onze voormalige en huidige partners rekenen wij de wereldfederatie van Liberale jongeren IFLRY, de Nederlandse Jonge Democraten, de Europese Liberale Jongerenorganisatie LYMEC, de Belgische denktank Centre Jean Gol, de Catalaanse denktank Fundació Catalanista i Demòcrata en de Galicische GaLiDem. We zijn ook de medeoprichters van het Iberian Liberal Forum, het samenwerkingsplatform voor alle Liberale organisaties op het Iberische Schiereiland.

Als je contact met ons wilt opnemen, schrijf dan onze Internationale Secretaris, Igor Caldeira, op Igor Caldeira (in Engels, Frans, Spaans of Portugees).

AnexoTamanho
PDF icon MLSNederlands.pdf283.75 KB
Conteúdo Geral: